Kategórie
 
 
 
 
 

Zastrešenie bazéna

Zastrešenie bazéna, ktoré ochráni každý bazén

Zastrešenie bazéna je perfektným riešením hneď z viacerých hľadísk. Bezpečnostného, praktického, aj estetického. Chráni váš bazén, značne uľahčuje jeho údržbu a má aj svoju dizajnovú hodnotu. Viete, aké rôzne typy zastrešenia bazéna poznáme a na aké bazény sa vlastne hodia?

 

Po prečítaní tohto článku budete vedieť odpovedať na obe tieto otázky.

Na aký typ bazénov sa hodí zastrešenie?

 

Niekedy stačí aj plachta na bazén, najmä pri tých menších, nadzemných, ale vo väčšine prípadov je zastrešenie oveľa efektívnejším riešením. Samotná plachta totiž poskytuje len obmedzenú ochranu pred živlami a poškodením a v čase prekrytia sa nemôžete kúpať.

 

Zastrešenie je teda vhodné ako pre majiteľov zapustených bazénov, tak pre majiteľov tých nadzemných. Navyše vďaka širokej ponuke rôznych typov a vyhotovení prekrytia nie je problém nájsť riešenie, ktoré je dispozične a technicky kompatibilné s vašimi požiadavkami.

 

Aké druhy zastrešenia bazéna poznáme?

 

Existuje celé spektrum druhov zastrešenia bazéna. Poďme si spomenúť aspoň tie najčastejšie.

 

Z hľadiska spôsobu otvárania dverí na zastrešení rozlišujeme:


 

  • bezkoľajnicové,
  • jednokoľajnicové,
  • dvojkoľajnicové zastrešenie bazéna.

 

Podľa výšky konštrukcie môžeme zastrešenia bazénu deliť na typy:


 

  • s nízkym prekrytím,
  • so stredným prekrytím,
  • s vysokým prekrytím.

 

Samozrejme, existujú aj rôzne atypické zastrešenia bazéna, zvyčajne vyrobené na mieru požiadavkám a potrebám majiteľa.

 

Z hľadiska použitých materiálov bývajú najčastejšie použité rôzne kompozity a kovy, v kombinácii so sklom či plastom.

 

Aké má zastrešenie bazéna výhody?


 

  1. Predĺžite si sezónu

 

Použitie zastrešenia bazéna je perfektným spôsobom, ako sa môžete kúpať ešte aj na jeseň. Chránení pred poveternostnými podmienkami totiž nie ste vystavení vrtochom počasia a zmenám teploty.


 

  1. Zjednodušíte si údržbu bazéna

 

Nechránený bazény je útočiskom pre rôzne mechanické nečistoty a mikroorganizmy. Tie je následne potrebné, samozrejme, odstrániť. Použitím vhodného typu zastrešenia vám však častý výskyt zelenej vody v bazéne nehrozí, keďže sa doň veľké množstvo neželaných hostí nedostane.


 

  1. Ušetríte na energiách

 

Ohrev na bazén si vyžaduje elektrickú energiu a na účtoch sa odrazí aj dopúšťanie hladiny. Nechránená hladina je totiž vystavená pôsobeniu tepla a vzduchu a dochádza k jej vyparovaniu. Použitím zastrešenia bazéna ju však pred týmto fyzikálnym javom chránite a zároveň udržujete v konštantnom tepelnom prostredí.


 

  1. Zvyšujete bezpečnosť

 

Do nechráneného bazéna je mimoriadne jednoduché spadnúť. Dlažba v okolí môže byť totiž klzká a predovšetkým deti sú v tomto ohľade rizikovou skupinou. To však neplatí, ak používate kvalitné zastrešenie bazéna. Chránite tak zdravie a bezpečnosť svojich najbližších.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia