Kategórie
 
 
 
 
 

Výber tvaru bazéna

Tvar bazéna vyberajte predovšetkým podľa toho, kam ho chcete umiestniť. Zohľadnite tiež to, aký tvar sa hodí práve do vašej záhrady. Najčastejšou voľbou je kruh, obdĺžnik alebo ovál. Kruhový bazén je vhodný pre rodiny s deťmi, obdĺžnikový a oválny je zase vhodnejší na plávanie.

V našej ponuke nájdete široký výber bazénov v rôznych cenových reláciách. Jednoduchým a ekonomickým riešením je zakúpenie rodinného nafukovacieho bazénu. Nafukovacie bazény Intex sú vyrobené z trojvrstvového PVC, ktorý má vrchný nafukovací prstenec. Práca s nimi nie je časovo náročná, po nafúknutí a napustení vody sa postavia samé. Aby si nafukovacie modely zachovali stabilitu, musia byť naplnené vodou až po určený okraj.

Pomerne lacným riešením sú aj bazény nadzemné vyrábané najčastejšie s kovovou konštrukciou. Tento typ vyžaduje úpravu miesta, kde bude stáť. V každom prípade by ste však mali bazén položiť na geotextilnú podložku, ktorá ho ochráni pred pretrhnutím a plesňami. Montáž nadzemných bazénov je zložitejšia ako nafukovacích. Najdrahším riešením je určite vstavaný celoročný bazén, na ktorý potrebujete povolenia, nevyhnutné je tiež jeho odborné vyhotovenie. Akákoľvek bude vaša voľba, v našej bohatej ponuke bazénov nájdete to správne riešenie pre vás od konštrukcie až po starostlivosť a doplnky. Môžete si tak bez starostí vychutnávať relax a zábavu priamo vo vašej záhrade.

Najlepšie miesto na bazény

Miesto, ktoré vyberiete na bazén, by malo byť zvolené tak, aby naň svietilo slnko čo najdlhšie. Zároveň sa snažte vyhnúť umiestneniu pod stromy, z ktorých by vám na hladinu mohli padať listy. Rovnako nesmiete zabudnúť na prívod vody a vo väčšine prípadov aj prívod elektrického prúdu, bez ktorého vám nebude pracovať bazénová filtrácia. Ponechajte si priestor tiež na vypúšťanie vody.

Stabilita bazéna

Dôležitý je aj typ pôdy, či charakter podložia, alebo dokonca hladina spodnej vody na vašom pozemku. Prekážkou na postavenie bazéna by mohla byť príliš sypká pôda, rovnako, ako nestabilné podložie. To by sa mohlo časom pod váhou desiatok metrov kubických vody, ktoré majú hmotnosť desiatky ton, pohnúť a v podobe prasklín by si to odniesol práve váš bazén.

Plocha, na ktorej bazén stojí, musí byť úplne rovná. Hladký povrch je zase dôležitý kvôli nebezpečenstvu poškodenia dna drobnými kamienkami a taktiež kvôli tomu, že vinylové dno bude tlakom vody pritlačené na zem. Každá ostrejšia hrana by váš bazén mohla poškodiť. Aj mierne naklonenie roviny by mohlo spôsobiť  kopenie vody na jednej strane, čo by rozhodilo prirodzený tvar bazénu. Mohla by sa prelievať a bazénu by hrozilo poškodenie.

Dezinfekcia vody v bazéne

Netreba zabúdať, že starostlivosť o vodu v bazéne nie je jednorazová záležitosť. Aby sa čistá a hygienicky vhodná voda udržala po celú sezónu, musí sa pravidelne kontrolovať a ošetrovať. Starostlivosť venovaná čistote a hygiene vody sa vám vráti na zdraví aj na kvalite pôžitku z plávania.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia