Kategórie
 
 
 
 
 

Správne používanie Ionizátora

Ako správne používať Ionizátor v Saune

Principiálne Ionizátory vzduchu v saunách majú ako hlavnú funkciu čistiť vzduch a odstraňovať zápach,ktorý spôsobujú baktérie. Je veľmi dôležité udržiavať vzduch vo vnútri infrasauny čistý, najmä kvôli tvorbe tepla a kvôli ľudskému potu.

Ionizátor (tak ako je na obrázku vyššie) má dve základné nastavenia: O3 (ozón) a Ionizáciu (ion). O3 zabíja baktérie a čistí vzduch vo vnútri sauna. Ozón nemôže zostať stabilný v normálnom prostredí a rozpustí sa po pár sekundách po vygenerovaní. Ionizačné funkcie (druhé nastavenie) umožňuje ionizátoru zachytiťbaktérie a nečistoty vo vnútri prístroja.Aj keď O3 vyčistí vzduch v saune, v príliš vysokých koncentráciách môže byť nebezpečný pre ľudské zdravie. Preto je v saunách použitý úplne bezpečný prístroj, ktorý nebezpečné množstvo ozónu nemôže vyrobiť a je vybavený poistkou, ktorá ho automaticky vypne po 15 minútach od zapnutia. Kvôli týmto funkciám, odporúčame použiť Ionizátor nasledujúcim spôsobom:Keď zapínate predhrievanie sauny, zapnite Ionizátor do funkcie O3. Počas 15tich minút sa Izonátor (funkcia O3) automaticky prepne do programu Ionizácia „ion“, následne pár minút vyčkajte a
začnite saunu používať. Ionizátor ponechajte vo funkcii „ion“, keď budete vo vnútri sauny. Keďukončíte saunovanie, zapnite Ionizátor opäť do funkcie O3 a nechajte ho pracovať opäť po dobu 15tich minút. Následne ho vypnite. Počas tejto pätnásťminútovky bude Vaša infrasauna opäť vyčistená.
Pamätajte, že udržovanie sauny v čistote je veľmi dôležité a Ionizátor Vám s hygienickou prevádzkou výrazne pomôže. Ak v saune ucítite zatuchlo, nechajte ju ventilovať pomocou otvorených dverí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia