Kategórie
 
 
 
 
 

Prehľad detských bazénov v roku 2023: podľa čoho vybrať?

Všetky deti sa v lete potešia, ak im umožníte zabávať sa doma vo vlastnom bazéne. Detské bazény si môžete vyberať z mnohých prevedení. V ponuke na leto 2023 nájdete riešenia, ktoré sa pohodlne zmestia aj na balkón, ale tiež bazény, ktoré môžete umiestniť do záhrady.

Ako vybrať bazén pre deti

Pri výbere bazéna pre deti bude potrebné zvážiť niekoľko parametrov. Rodičia budú, pravdepodobne, myslieť najmä na bezpečnosť, kvalitu a cenu. Deti zaujmú hravé dizajny. Podľa čoho teda zvoliť ten najvhodnejší?

Zvážte vhodnosť podľa veku

Bazény podľa veku sa delia na modely vhodné pre batoľatá, deti nad 3 roky a väčšie deti.

Bazén pre deti do 3 rokov

Deti, ktoré ešte nevedia chodiť, alebo sa to práve naučili, potrebujú bazénik, v ktorom bude len málo vody. Budete sa tak môcť plne spoľahnúť na ich bezpečnosť. K tej prispieva aj fakt, že bazéniky majú nízke steny len do 25 cm. Tie deti počas svojich hier vo vode ľahko prelezú, zároveň sú dostatočne pevné na to, aby sa pri sedení opreli. Hladinu vody prispôsobíte potrebám vášho dieťatka tak, aby sa v nej pohodlne zahralo s hračkami. Pri najmenších deťoch je veľmi dôležitá tiež ochrana pred slnkom. K dispozícii sú preto aj bazéniky so strieškou či tienidlom

Bazény pre škôlkarov a školákov

Väčšie deti sa už v malých bazénikoch dostatočne nezahrajú. Budú potrebovať viac vody, niektoré si budú chcieť tiež zaplávať. Preto hľadajte vyššie bazény (približne do 50 cm), ktoré majú tiež väčšie rozmery. Na spoločné šantenie v záhrade im môžete vybrať aj hracie centrum s rôznymi atrakciami, ako sú fontána či šmykľavka.

Kúpanie pre celú rodinu

Chceli by ste sa s deťmi zabaviť aj vy? K dispozícii sú vám rodinné bazény s výškou stien do 1 m. Voda v nich bude dostatočne hlboká na to, aby sa deti dosýta vyšantili, vy sa v nich príjemne ochladíte. Zároveň sa nemusíte obávať o bezpečnosť — školopovinné deti v nich ľahko dočiahnu na dno.

Materiál bazéna

Na výrobu bazénov pre deti sa používa najčastejšie vinyl. Pri kúpe skontrolujte tiež silu stien. Aby dokázali odolať námahe, ktorej budú vystavené, mala by byť minimálne 0,2 mm. Skontrolovať môžete tiež odolnosť materiál voči UV žiareniu, čo vám zaručí stálosť farieb.

Detské bazény 2023 — vyberte si bazén alebo hracie centrum

Kvalitné detské bazény v rôznych tvaroch a dizajnoch nájdete aj v našej ponuke. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, z ktorých môžete vyberať.

Detský bazén pre najmenších

V bazéne Intex My First Pool sa budú deti radi hrať s vodou a svojimi hračkami. Počas dní s vysokými teplotami sa zároveň príjemne ochladia. Za tento bazénik v príťažlivom dizajne navyše zaplatíte len niekoľko eur.

Intex bazén oceánik so strieškou

Ak chcete, aby bolo vaše dieťatko chránené pred slnkom, vyberte mu bazén so strieškou. Postačí ho len nafúkať, naliať vodu a veselé hry sa môžu začať. V prípade potreby sa dá strieška zložiť dole.

Intex hracie centrum Rainbow Ring

Veselé farby, fontánka, šmykľavka, loptičky a príjemná voda — zábavu, pri ktorej sa vaše deti dosýta vyhrajú aj s kamarátmi im dopraje Intex Hracie centrum Rainbow Ring. To však stále nie je všetko, čo ponúka. V sete nájdete krúžky, ktorými sa dá hádzať na kolíky na dúhe aj terč na hádzanie loptičiek. O pohodlie pri sedení vo vode sa postará nafukovacia podlaha.

Intex bazén Happy krab Easy set

Nadzemný bazén Intex Easy Set s horným nafukovacím golierom zaujme deti tvarom červeného kraba. Hrať sa v ňom môžu vo vode s výškou až 36 cm. Inštalácia je jednoduchá. Bazén je samonosný, po nafúknutí vrchného prstenca sa sám postaví pomocou stúpajúcej hladiny vody. Napustiť ho môžete aj slanou vodou, výborne odoláva tiež oderu. Vypúšťanie vám uľahčí vypúšťací ventil.

Intex bazén Family Lounge

Rozhodli ste sa pridať k vašim deťom a dosýta si poleňošiť vo vode? Potom bude pre vás ideálny bazén Intex Family Lounge. Vyrobený je vo štvorcovom tvare, v rohoch má 4 sedadlá s operadlami. Pre ešte viac komfortu pre rodičov nechýbajú ani dva držiaky na nápoje. Deti zahrajú vo vode s výškou až 36 cm, o pohodlie pri opretí sa postarajú extra široké bočné steny.

Bazén Intex Family 4,5 x 2,2 x 0,84 m

Ešte stále to nie je ono? Vítané osvieženie v horúcich dňoch vám poskytne aj bazén Intex Family s kovovým rámom a rozmermi 4,5 x 2,2 x 0,84 m. Jeho montáž je jednoduchá, zaberie vám len 30 minút. Potom ho postačí napustiť vodou. Tento bazén pre rodinu má výšku 0,84 m, vo vode si deti budú môcť aj trochu zaplávať a potápať sa. Môžete sa tiež venovať spoločným loptovým či iným hrám. Keď sa unavíte, odpočinúť si môžete sedadlách, ktoré sa nachádzajú v jeho rohoch.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia