Kategórie
 
 
 
 
 

Čistenie bazéna po zime

Čistenie bazéna po zime

Pred uvedením do chodu je nutné bazén dôkladne vyčistiť od usadenín a organických nečistôt . Čistenie prevádzame vo vypustenom bazéne. Preto je nevyhnutné pred novou sezónou bazén dôkladne vyčistiť. Netreba zabúdať vyčistiť aj príslušenstvo k bazénu, osobitne filtráciu. Čistý bazén je prvým predpokladom dlhodobo čistej vody a zároveň šetrí financie. Pravidelným používaním prípravkov Mastersil zaistíme kompletnú starostlivosť o vodu vo vašom bazéne po celý rok.

Mastersil Gelový čistič S odstraňuje nečistoty prach, kožný tuk, kozmetiku atď.). Pomocou prípravku Mastersil Gelový čistič S vyčistite steny bazéna pred napustením a zabránite tak tvorbe baktérií, ktoré znečisťujú váš bazén. Zakúpením a použitím tohto produktu ušetríte na budúcom nákupe bazénovej chémie. Po účinku 15 minút odstránite všetky usadeniny a mastnotu, opláchnite vodou a bazén je pripravený pre napustenie. Čistiaci prípravok Mastersil Gelový čistič S  je vhodný pre všetky druhy fólie.

CTX-51 slúži na odstraňovanie špinavých vápenatých usadenín a sedimentovanej nečistoty,spoľahlivo likviduje aj veľmi odolné vápenné inkrustácie  je použiteľný pre rôzne povrchy: betón, železo, nerez, nátery, kovy, sklo, obkladačky, sklo, plast, fólia a pod. V koncentrovanej forme nanesieme CTX-51 na čistené plochy a dobre rozotrieme. Prípravok necháme pôsobiť asi pol hodiny a potom ho dôkladne opláchneme. Ak sa všetky usadeniny nerozpustili, postup zopakujeme, pri hrubšej vrstve usadenín je vhodné použiť mäkkú kefku ( pozor na poškodenie povrchu). Dbajte, aby sa prípravok nedostal do bazénovej vody

Pripojenia filtrácie a solárneho ohrevu

Správne podľa návodu pripojte hadice, filtráciu a solárny ohrev k bazénu. Prekontrolujte a dotiahnite všetky spoje tak, aby nemohlo dôjsť k úniku vody.Preverte  Pri pieskovej filtrácii odporúčame vymeniť jej piesková náplň po každých dvoch sezónach.

 

Napustenie vody

Napustenie vody  až do úrovne stredu zberača nečistôt (skimmeru) a nepretržite 24 hodín filtrujte. Súčasne upravte kvalitu vody.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia