Kategórie
 
 
 
 
 

Prehľad detských bazénov v roku 2023: podľa čoho vybrať?

Všetky deti sa v lete potešia, ak im umožníte zabávať sa doma vo vlastnom bazéne. Detské bazény si môžete vyberať z mnohých prevedení. V ponuke na leto 2023 nájdete riešenia, ktoré sa pohodlne zmestia aj na balkón, ale tiež bazény, ktoré môžete umiestniť do záhrady.

Ako funguje solárna sprcha?

Záhradná solárna sprcha vám umožní dopriať si vítané osvieženie v teplom počasí. Ak máte vírivku alebo bazén, iste tiež oceníte možnosť osprchovať sa pred kúpaním, čím výrazne znížite mieru znečisťovania vody. Ste zvedaví, na akom princípe funguje?

Výhody kúpy bazénu na splátky

Túžite po vlastnom bazéne v záhrade, ale nemáte k dispozícii dostatočnú hotovosť? Môžete si ho kúpiť aj na splátky cez Ahoj. V čom je toto riešenie výhodné?

Najčastejšie chyby pri starostlivosti o saunu

Sauna je obľúbeným miestom relaxácie a oddychu. Mnohí majitelia však často pri jej údržbe nepostupujú správne. To následne môže viesť k poškodeniu zariadenia, kožným problémom alebo k zraneniu. V tomto článku sa preto pozrieme na najčastejšie chyby pri starostlivosti o saunu. Dozviete sa tiež, ako im predchádzať, aby ste si ju mohli užívať naplno a bezpečne.

Nevyhnutné bazénové príslušenstvo pre vnútorné bazény

Príjemné chvíle strávené v bazéne si môžete dopriať po celý rok, ak ho umiestnite do interiéru. Aké príslušenstvo budete potrebovať na jeho prevádzku? To sa dozviete v nasledujúcom článku.

Súťaž o nafukovaciu vírivku Intex Pure SPA Bubble - ukončená

Mať doma vlastnú vírivku je magnetom pre rodinu a priateľov. Pocit luxusu a pohodlia, ktorý domáci wellness dokáže navodiť, je nenahraditeľný. Užívajte si romantické chvíle, či zaslúžený relax po náročnom dni s nafukovacou vírivkou Intex Pure Spa Bubble.

Výhody a nevýhody nadzemných bazénov

Vyberáte bazén do vašej záhrady a neviete sa rozhodnúť, či bude nadzemný bazén pre vás to pravé? Pri hľadaní najlepšieho riešenia vám pomôže krátke porovnanie jeho výhod a nevýhod.

Výber správneho svetla do bazéna

Jedinečnú atmosféru pri kúpaní aj posedení v záhrade vám pomôžu vytvoriť svetlá do bazéna. Ako ich vybrať do zapusteného aj nadzemného bazéna, vám poradíme v nasledujúcich odsekoch.

Výber tvaru bazéna

Tvar bazéna vyberajte predovšetkým podľa toho, kam ho chcete umiestniť. Zohľadnite tiež to, aký tvar sa hodí práve do vašej záhrady. Najčastejšou voľbou je kruh, obdĺžnik alebo ovál. Kruhový bazén je vhodný pre rodiny s deťmi, obdĺžnikový a oválny je zase vhodnejší na plávanie.

Sprievodca bazénovou chémiou

Bazénová chémia umožňuje udržiavať čistú vodu v bazéne alebo vírivke po celý rok. Prispieva k odstráneniu mechanických nečistôt, rias a mikroorganizmov. Ak neviete, ako si vybrať najvhodnejší prípravok, poradíme vám.

Vonné oleje a esencie: kedy a ako ich používať vo vírivke či saune

Pobyt vo vírivke pomáha dôkladne zrelaxovať a má tiež priaznivé účinky na zdravie. Ešte intenzívnejší zážitok vám prinesú vonné oleje a esencie. Ako a kedy ich používať, vám prezradíme v nasledujúcom článku.

Ako si spríjemniť pobyt v saune

Posilnenie imunity, zlepšenie stavu pokožky, podpora chudnutia a relaxácia – to sú dôvody, prečo by ste mali saunovanie zaradiť do Vašich pravidelných aktivít.

Oslava Nového roka vo vírivke – spravte si nezabudnuteľný Silvester

Do Silvestra nám ostáva už len pár týždňov a určite ste sa už zamýšľali nad tým, ako tento večer stráviť. My máme pre Vás riešenie - RELAX a ZÁBAVA. Túto kombináciu zažijete, ak strávite Silvester v pohodlí domova, avšak trochu inak.

Ako si vybrať správnu vírivku?

Skôr, než si kúpite vírivku, mali by ste vedieť niekoľko vecí. Vďaka tomu si vyberiete model, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať. Aby ste vaše peniaze investovali do kvality, ktorá nesklame, prinášame vám nasledujúci návod o tom, ako vybrať vírivku. Nájdete v ňom 7 najdôležitejších bodov, ktoré vám pri výbere pomôžu.

Sauny a ich vplyv na imunitu

Poznáme rôzne druhy sáun ako sú suchá sauna, fínska sauna, bio sauna, parná sauna a infrasauna. V tomto článku sa však budeme bližšie venovať dvom druhom sáun. A to infrasaune a fínskej saune.

Bazény Intex

Bazény Intex sú vysoko kvalitné a cenovo výhodné.

V našej ponuke  nájdete veľké množstvo nadzemných bazénov rôznych tvarov a veľkostí a to všetko z moderných kvalitných materiálov.

Celková alkalita a jej význam pri úprave vody

Celková alkalita a jej význam pri úprave vody

Vieme, že čím nižšie je pH, tým vyššia je účinnosť chlóru a tým viac vzrastá hodnota oxidačne redukčného potenciálu. Preto je dobré vedieť, čím možno najlepšie ovplyvniť zmeny pH vo vode.

Ako si vybrať vhodný bazénový vysávač?

Bazénový vysávač využijete pri čistení všetkých bazénov. Vďaka nim bude váš bazén vždy čistý bez nutnosti používania väčšieho množstva rôznej bazénovej chémie. Pomocou vysávačov sa zbavíte nielen hrubých nečistôt, ale aj kalu.

Akú filtráciu vybrať do bazéna?

Kvalitná piesková alebo kartušová filtrácia je srdcom každého záhradného bazéna, ktoré zabezpečia, že v ňom budete mať vždy čistú a nezávadnú vodu (ruka v ruke s používaním zodpovedajúcej bazénovej chémie).

Bazén svojpomocne? Naozaj je to také jednoduché?

Bazén svojpomocne? Naozaj je to také jednoduché?

Mať vlastný bazén na záhrade je komfort, aký nahradí máločo. Osviežiť sa v letných horúčavách a pritom zoceľovať svoje fyzické zdravie - krásna predstava. Z tohto dôvodu sa preto mnoho majiteľov rodinných domov rozhodne pre stavbu bazénu svojpomocne. Vidina ušetrených peňazí a hrdosti na vlastnú prácu sú silnou motiváciou. Nie je to však vôbec také jednoduché.

Ako sa starať o vodu v bazéne

Ako sa starať o vodu v bazéne

Starostlivosť o bazénovú vodu nekončí jeho napustením začiatkom sezóny. Nestačí ani z času na čas pozbierať popadané lístie z hladiny. A verte nám, nevypláca sa tiež spoliehať na to, že bazénový filter odstráni všetky nečistoty. Čo všetko teda zahŕňa starostlivosť? Nielen čistenie, ale napríklad aj vedomosť toho, koľko stupňov má mať voda v bazéne. 

6+1 otázok, ktoré máte k nadzemným bazénom

6+1 otázok, ktoré máte k nadzemným bazénom

Majitelia, respektíve budúci majitelia, bazénov majú mnoho otázok. Rozhodli sme sa spísať pre vás odpovede na tie najčastejšie sa opakujúce z nich. Ako nájsť dieru v bazéne? Ako v ňom znížiť hodnoty chlóru, prípadne zvýšiť pH? Ako si vybrať bazén? Čítajte ďalej a dozviete sa odpovede nielen na tieto otázky.

Bazén s chlórom vs. bazén so slanou vodou

Bazén s chlórom vs. bazén so slanou vodou

Chlór sa na dezinfekciu a čistenie bazénov používa už vyše 50 rokov. Technológie však neustále napredujú a aj v tejto oblasti je badateľný pokrok. Jednou z mladších alternatívu ku chlóru sú bazény so slanou vodou. Mnohí na ne nedajú dopustiť a tvrdia, že sú neporovnateľne zdravšie. Je to však naozaj tak? Aké sú ďalšie rozdiely?

Vyhrievanie bazéna: Aké máte možnosti?

Vyhrievanie bazéna: Aké máte možnosti?

Ak si plánujete predĺžiť kúpaciu sezónu, jedným z najelegantnejších riešení je použiť vyhrievanie bazéna. Na trhu nájdete viacero spôsobov, ako to dosiahnuť. Vybrať si solárny ohrev bazéna? Stiahnuť po inej alternatíve? Napríklad po elektrickom ohreve bazéna? Zorientovať sa v týchto spôsoboch môže byť problematické - pripravili sme pre vás teda stručného sprievodcu.

5 tipov na príslušenstvo pre váš nadzemný bazén

5 tipov na príslušenstvo pre váš nadzemný bazén

 

Bazénové príslušenstvo je praktickým spôsobom, ako si spríjemniť jeho používanie a zjednodušiť údržbu. Aj naše portfólio je pomerne široké a to svoje - užitočné - si v ňom nájde naozaj každý. Dnes sme sa však rozhodli spísať pre vás 5 konkrétnych tipov na príslušenstvo, ktoré ocení každý majiteľ nadzemného bazéna.

Zastrešenie bazéna

Zastrešenie bazéna, ktoré ochráni každý bazén

Zastrešenie bazéna je perfektným riešením hneď z viacerých hľadísk. Bezpečnostného, praktického, aj estetického. Chráni váš bazén, značne uľahčuje jeho údržbu a má aj svoju dizajnovú hodnotu. Viete, aké rôzne typy zastrešenia bazéna poznáme a na aké bazény sa vlastne hodia?

 

Po prečítaní tohto článku budete vedieť odpovedať na obe tieto otázky.

Údržba bazéna pre začiatočníkov – tri piliere, ktoré musíte poznať

Údržba bazéna pre začiatočníkov – tri piliere, ktoré musíte poznať

Údržba bazéna je nevyhnutnou činnosťou, ktorú by mal pravidelne absolvovať každý jeden majiteľ. Samozrejme, nikto učený z neba nespadol a aj v tejto oblasti sa človek najprv musí učiť. Rozhodli sme sa teda pre vás písať stručného sprievodcu toho, ako na čistenie a údržbu bazéna pre začiatočníkov.

 

Na úvod potrebujete spoznať tri hlavné kategórie. Ako vyčistiť dno a hladinu, ako na testovanie vody a ako vyčistiť bazénový filter. Začnime posledným menovaným.

Solárny ohrev pre bazény rady a informácie

Solárny ohrev pre bazény rady a informácie

Správne inštalovaný systém solárnych článkov priemerne zvýši teplotu vody vo vašom bazéne až o 6°C behom sezóny pri porovnaní s bazénmi bez solárneho ohrevu. Pri zamračenom alebo daždivom počasí pracuje solárny ohrev veľmi obmedzene. Iba niekoľko slnečných dní vám dokáže vodu vo vašom bazéne ohriať na optimálnu teplotu.

Je možné používať vírivku počas zimného obdobia

Je možné používať vírivku počas zimného obdobia

Záleží od vonkajšieho prostredia. Pokiaľ teplota v zime klesne pod 4°C, nenechávajte napustenú vírivku vonku.

Čistenie bazéna po zime

Čistenie bazéna po zime

Pred uvedením do chodu je nutné bazén dôkladne vyčistiť od usadenín a organických nečistôt . Čistenie prevádzame vo vypustenom bazéne. Preto je nevyhnutné pred novou sezónou bazén dôkladne vyčistiť. Netreba zabúdať vyčistiť aj príslušenstvo k bazénu, osobitne filtráciu. Čistý bazén je prvým predpokladom dlhodobo čistej vody a zároveň šetrí financie. Pravidelným používaním prípravkov Mastersil zaistíme kompletnú starostlivosť o vodu vo vašom bazéne po celý rok.

Správne používanie Ionizátora

Ako správne používať Ionizátor v Saune

Principiálne Ionizátory vzduchu v saunách majú ako hlavnú funkciu čistiť vzduch a odstraňovať zápach,ktorý spôsobujú baktérie. Je veľmi dôležité udržiavať vzduch vo vnútri infrasauny čistý, najmä kvôli tvorbe tepla a kvôli ľudskému potu.

Ako funguje solinátor

Slaná voda zdravá voda

Prvý bod, ktorý hovorí v prospech používania soli je, že je oveľa šetrnejšia k ľudskému organizmu, čo je spôsobené najmä tým, že nedochádza k podráždeniu slizníc, začervenané oči sa častejšie vyskytujú pri použití chlóru, napríklad a že je vo všeobecnosti šetrný k pokožke, vďaka čomu je voda vo vašom bazéne jemnejšia.V našej ponuke nájdete solinátor svetových výrobcov.

Starostlivosť o bazén a vodu

PRED PRVÝM NAPUSTENÍM VODY

Pravidelným používaním prípravkov Mastersil zaistíme kompletnú starostlivosť o vodu vo vašom bazéne po celý rok.Pred uvedením do chodu je nutné bazén dôkladne vyčistiť od usadenín a organických nečistôt k tomuto účelu slúži prípravok Gelový čistič.

Modrá skalica bezpečnosť pre vaše zdravie

Modrá skalica bezpečnosť pre vaše zdravie

Modrá skalica je všeobecne známy názov pre pentahydrát síranu meďnatého (CuSO4). Predtým bola často používaná pre úpravu vody v bazénoch. Vzhľadom k jej toxicite a problematickému dávkovanie sa od používania upustilo. Nahradená je bezpečnejšími prostriedkami - bazénová chémia určená špeciálne pre údržbu vody v bazéne.

Rozdiel medzi bazénovým čerpadlom pre slanú a pre sladkú vodu?

Rozdiel medzi bazénovým čerpadlom pre slanú a pre sladkú vodu?

Keď sa chystáte postaviť bazén so slanou vodou, je dobré vedieť niečo o čerpadlách

Dnes je na trhu nepreberné množstvo bazénových čerpadiel od rôznych výrobcov s rôznymi parametrami. Medzi čerpadlami nie je rozdiel iba vo výkone, pripojení, alebo rozmere. Je tu jeden dôležitý parameter, najmä pre tých, ktorí majú, alebo uvažujú mať bazén so slanou vodou.

Zazimovanie bazéna: Kompletný návod, ako na to

Mať vlastný bazén prináša v lete mnoho radosti. No je potrebné mu venovať aj dostatočnú starostlivosť, aby ste predĺžili jeho životnosť. Ešte kým padnú prvé nočné mrazy, je potrebné bazén prichystať na zimu. Tiež sa pýtate, ako bazén zazimovať a tak ochrániť pred zničením, či poškodením? Ak nezabudnete postupovať podľa nášho návodu, tak váš bazén bude chránený a prichystaný na budúcu sezónu.

Ako vybrať správny bazén

Výber tvaru bazéna

Ako najlepšie relaxovať počas letných horúcich dní ak nie práve pri vode?.Najpohodlnejším riešením je mať bazén priamo v záhrade. Ten pravý bazén nielen skrášli vašu záhradu ale o zábavu a relax máte postarané kedykoľvek máte chuť. Majú z neho radosť deti a aj dospelý. A pri našej ponuke bazénov každý môže nájsť to správne riešenie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia