Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si vybrať vhodný bazénový vysávač?

Bazénový vysávač využijete pri čistení všetkých bazénov. Vďaka nim bude váš bazén vždy čistý bez nutnosti používania väčšieho množstva rôznej bazénovej chémie. Pomocou vysávačov sa zbavíte nielen hrubých nečistôt, ale aj kalu.

Bazénový vysávač je vhodné vyberať podľa veľkosti bazéna. V prípade menších bazénov si vystačíte s ručnými alebo poloautomatickými vysávačmi, pri ktorých je potrebné, aby filtrácia bazénu bola piesková a minimálnym prietokom vody 4m3 za hodinu. Pri väčších bazénoch napríklad betónových alebo plastových je voľba automatického vysávača na správnom mieste.

Ku kartušovej filtrácií nie je možné pripojiť žiadny ručný ani poloautomatický vysávač, pretože kartušová filtrácia nemá výkon potrebný k dosiahnutiu takého ťahu, aby bola schopná povysávať váš bazén. V takomto prípade máme v ponuke akumulátorové vysávače alebo vysávač napájaný cez záhradnú hadicu.
 

Ručné vysávače

Ručný vysávač má podobu špeciálnej kefy (hubice) a pri čistení je odkázaný výhradne na vás. Hodí sa skôr pre menšie bazény, nepotrebuje prívod elektrickej energie, je neustále pripravený na použitie a jeho obstarávacia cena nie je príliš vysoká. Pokiaľ vám táto práca nevadí, bude vám stačiť aj tento typ vysávača. K hubici pripojíte hadicu, ktorej druhý koniec pripevníme na prechod bazéna-saciu trysku pomocou adaptéra pre vysávače, následne na hubicu pripevníme teleskopickú tyč. 6-cestný ventil prepneme do polohy filtrovania a môžete začať vysávať.

Aby ručný vysávač splnil svoj účel, je dôležité, aby piesková filtrácia bola dostatočne výkonná. Našimi predajcami je odporúčaný minimálny prietok filtrácie 4m3 za hodinu. Ak máte menší prietok nemusí byť vysávač účinný. Preto je dôležité pri výbere ručného vysávača myslieť na to, akú výkonnú filtráciu máte, ak si nie ste istí nechajte si poradiť od odborníkov priamo na predajni.
 

Poloautomatické vysávače

Existuje niekoľko tipov poloautomatických vysávačov. V našej ponuke nájdete napríklad Intex poloautomatické bazénové vysávače určené len pre Intex bazény, Prostar vac smart, Prostar vac trendy, ale aj vysávače Zodiak. Podrobný zoznam poloautomatických vysávačov nájdete na našom eshope.

Poloautomatické vysávače nemajú vlastný pohon, čiže je potrebné ich napojiť na filtráciu bazéna. Podobne ako pri ručných vysávačoch, poloautomatické vysávače tiež potrebujú k správnemu a efektívnemu fungovaniu výkonnejšiu filtráciu, čiže ak máte filtráciu kartušovú alebo pieskovú s menším prietokom ako sú 4m3 za hodinu, poloautomatický vysávač vám bazén nepovysáva.

Poloautomatické vysávače sa po bazéne pohybujú náhodne čo znamená, že nie je možné ich smer kontrolovať ani ich riadiť.
Pri poloautomatickom vysávači je možné skrátiť prepojovaciu hadicu čím skrátite dĺžku vysávanej plochy, iba takto dokážete ovplyvniť pohyb poloautomatického vysávača.
 

Akumulátorové vysávače

Starostlivosť o menší bazén alebo vírivku bez káblov? Áno je to možné, pri menších bazénoch alebo vírivkách sú efektívne akumulátorové bazénové vysávače. Nie je potrebné ich priamo napájať na bazén, pretože majú svoj vlastný sací systém. Jednoducho vložíte batérie ponoríte pod vodu spustíte vysávač a povysávate potrebnú plochu prípadne celé dno bazéna. Niektoré druhy akumulátorových vysávačov majú batériu už zabudovanú, čiže je možné ich dobíjať sieťovým káblom. Výdrž batérie závisí od typu vysávača a samozrejme aj od toho ako dlho a ako často sa vysávač používa.
 

Automatické vysávače

V priebehu rokov ste si možno všimli, že záľuba v osviežujúcom plávaní v bazéne počas teplého letného dňa postupne vyprchá kvôli neustálej údržbe, ktorá ide ruka v ruke s čistením bazéna. Životy sú rušnejšie ako kedykoľvek predtým a čas je dôležitý, najmä pokiaľ ide o čistenie bazéna. Ak nemáte na čistenie bazéna čas, nechajte nech to za vás urobí automatický vysávač. Je niekoľko druhov automatických vysávačov, od základných až po tie profesionálne. V našej ponuke nájdete automatické vysávače značky Dolphin.

K tým základným patrí napríklad Dolphin spring, Dolphin E10 alebo Dolphin E20. Dolphin spring a Dolphin E10 je vhodný pre tých, ktorým stačí povysávať iba dno bazéna. Dolphin E20 a vyššie rady automatických vysávačov povysávajú aj steny bazéna.

Vyššie rady automatických vysávačov Dolphin je možné spárovať s mobilným telefónom, čo vám umožní kontrolu nad ním, keď práve nie ste doma. Vysávač je tak možné na diaľku ovládať a nie je potrebné, aby ste boli priamo pri bazéne, tí náročnejší tak získajú prehľad o tom ako vysávač pracuje. Aj pri výbere automatického vysávača je dôležité vedieť rozmery bazéna, záleží aj na tom či hĺbka bazéna je premenlivá alebo nie a či je bazén prelivový.

Pri kúpe sa vždy poraďte s našimi predajcami, aby ste predišli zbytočným ťažkostiam, my predsa chceme, aby ste boli spokojní, a preto vám ochotne poradíme.
 

A naše odporúčanie?

Pri menších bazénoch a vírivkách vysávač akumulátorový no a pri tých väčších s výkonnejšími filtráciami buď ručný, poloautomatický a keď chcete ušetriť čas tak potom v našej ponuke nájdete aj automatické vysávače, pre každého z vás máme riešenie a neváhajte sa na nás obrátiť, ak si nebudete dať vedieť rady pri výbere bazénového vysávača.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia