Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si vybrať správnu vírivku?

Skôr, než si kúpite vírivku, mali by ste vedieť niekoľko vecí. Vďaka tomu si vyberiete model, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať. Aby ste vaše peniaze investovali do kvality, ktorá nesklame, prinášame vám nasledujúci návod o tom, ako vybrať vírivku. Nájdete v ňom 7 najdôležitejších bodov, ktoré vám pri výbere pomôžu.

Väčšina ľudí nevie, že aj medzi vírivkami sú podstatné rozdiely či už v hydromasáži, ergonómii, izolácii, dostupnosti náhradných dielov a tak ďalej. Jednoducho povedané, kúpa vírivky je INVESTÍCIA - do vlastného zdravia a relaxu!

Vírivky dnes dostať vo všetkých tvaroch a veľkostiach. Akonáhle sa rozhodnete, že ste pripravený si jednu zaobstarať domov aj vy, je mimoriadne dôležité, aby ste sa sami seba spýtali na dôvody, prečo si ju vlastne chcete zaobstarať. Aby ste si vedeli vírivku lepšie vybrať, takisto ako si pre rôzne účely vyberáme rôzne autá či mobilné telefóny, tak je tomu aj u víriviek.

Ako spoznať kvalitnú vírivku?

Na trhu je množstvo produktov a každý z nich ponúka niečo jedinečné. Staviť by ste mali na kvalitné a odolné materiály, dobrú vybavenosť, účinnú filtráciu a rýchly ohrev vody. Na našom trhu patria k najobľúbenejším vírivky Intex, Marimex, Hanscraft, ktoré v základných veľkostiach zoženiete v akcii už za celkom prijateľné ceny. Patria k veľmi dobre predávaným vírivkám s množstvom spokojných recenzií, takže obraz o ich funkčnosti, kvalite i nedostatkoch si dokážete celkom jednoducho vytvoriť.

Pred kúpou určite pouvažujte o tom, kto bude vírivku využívať, aké máte na jej funkčnosť požiadavky a koľko miesta na záhrade či terase jej dokážete vyhradiť.

Vhodné umiestnenie

Nie je nič horšie ako zistiť, že naša vysnívaná vírivka sa nezmestí do našej záhrady. Predtým, ako sa rozhodnete si objednať vírivku, presne si rozmyslite, kde na vašej záhrade chcete vírivku umiestniť. Premerajte si rozmery danej plochy a naplánujte si, akým spôsobom by ste si tam chceli vírivku osadiť. Nie ste si istý, koľko priestoru potrebujete alebo akú veľkú plochu je vhodné si rezervovať na vašom pozemku pre inštaláciu vírivky? Zavolajte nám. Radi vám pomôžeme.

Miera potrebnej údržby o vírivku

Každá vírivka si vyžaduje inú náročnosť údržby. V prípade, že chcete čo najmenej času venovať údržbe vírivky, odporúčame vám vybrať si kvalitnú filtráciu. Spoľahlivé filtračné systémy účinne čistia vodu a znižujú tak potrebu externej obsluhy pre správny chod vírivky. Taktiež vyžadujú menšie množstvo potrebných chemikálií na prevádzku. Menej kvalitné filtračné systémy vyžadujú pre správny chod neustálu pozornosť a čas majiteľa.

Ohrev vody, trysky a perličková masáž

Dostávame sa k tomu, čo vám vo vírivke prinesie najväčšie pohodlie. Bez ohrevu sa použitie vírivky obmedzí iba na letné mesiace a bez masážnych funkcií ju hravo prevalcujú nafukovacie bazény. Čo by ste teda mali sledovať?

Pri ohreve vody si všímajte nielen príkon ohrievania (bude súvisieť s energetickou náročnosťou a jemne vyšším účtom za elektrinu), ale najmä rýchlosť ohrevu. Tá sa môže pohybovať v intervale od 1,5 - 2,5 °C za hodinu (čím viac, tým bude voda rýchlejšie ohriata). Ak je teplota vody vo vírivke 20 °C, za 10 hodín ju dokážete so zapnutým ohrevom zvýšiť napríklad aj na veľmi príjemných a teplých 40 °C (v celom objeme vírivky !). Z letnej sezóny sa tak použitie vírivky predĺži na obdobie od jari až po prvé mrazy.

S rastúcou veľkosťou vírivky narastá aj počet trysiek. Ľudia sa nesprávne domnievajú, že čím ich bude viac, tým lepšie. Dôležitejšie je ich rozmiestnenie, veľkosť a typ. Uspokojiť sa môžete s klasickým bublinkovým kúpeľom, ak však hľadáte vírivku, ktorá vám pomôže s vašimi zdravotnými ťažkosťami, hľadajte spojenie vzduchových a hydromasážnych trysiek s možnosťou regulácie výkonu.

Pri výbere akrylátovej alebo nafukovacej vírivky do vašej domácnosti vám odporúčame zohľadniť každý z týchto faktorov. Každopádne, investovanie do vírivky jednoznačne stojí za to nie len kvôli relaxu, pohodovým večerom s priateľmi  alebo zvýšenej pozornosti vašich susedov, ale hlavne kvôli zdravotným benefitom, vďaka ktorým sa vaše telo kvalitne zregeneruje či už po náročnom dni v práci za počítačom alebo po ťažšej fyzickej činnosti. 

V prípade záujmu o akékoľvek informácie alebo rady ohľadom výberu vírivky nás neváhajte kontaktovať.

Na našom e-shope nájdete široký výber tých najlepších víriviek a vírivkových doplnkov. Navštívte náš e-shop a vyberte si tú vašu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia